Information

Hvad sker der på en fotosession?

Det er vigtigt at du som skal fotograferes og jeg som fotograf taler sammen både før, under og efter en fotosession. Inden en fotosession har vi ofte haft en god dialog over mail eller telefonen, eller måske har vi aftalt et møde for at tale om dine ønsker og muligheder.

Ved aftale om lidt længere sessioner så vil jeg på dagen  typisk starte med at fortælle om hvordan jeg arbejder, om opgaven og om løst og fast så vi lærer hinanden lidt at kende. Herefter vil vi tage et par prøve skud inden vi går igang.
Efter fotosessionen vil vi i fælleskab se lidt på de forløbige billeder, og vi underskriver kontrakten og aftaler det videre forløb.

Hvordan kan jeg være tryg ved fotografen?

Tag en ven, kæreste, mor eller far med. For det første, så er det afgørende at du som skal fotograferes føler dig sikker og rolig i fotografens selskab. Tal og skriv om hvad du vil lave inden fotosessionen. Min holdning er altid, at din og min sikkerhed og tryghed er afgørende for en god oplevelse.
Hvis du er under 18, så betinger jeg mig altid at du har en voksen med f.eks. mor eller far – ikke at de skal deltage, men blot være i nærheden så vi alle ved at det går som forventet.

Find din inspiration

Det er en rigtig god ide inden et fotoshoot at tale med mig som fotograf om du evt. har nogle inspirationsbilleder. Du har måske allerede set nogle billeder eller en stil du godt kunne tænke dig at få lavet.
Det kan være  svært at beskrive en stemning eller et visuelt udtryk med ord, så derfor bruger jeg ofte inspirationsbilleder til at være helt sikker på at det er den retning vi arbejder mod. Hvad tænker du for eksempel hvis jeg siger: “Professionelt look” eller “fashion”? Måske ikke det samme som jeg tænker.

Vælg tøj og outfit

Til professionelle portrætter skal din personlighed træde tydeligt frem. Så når du overvejer at gå ud og købe et nyt sæt tøj til vores aftale om billeder, så er det faktisk ikke særlig smart.  Brug gerne noget af det tøj som du føler dig tilfreds eller hjemme i.
Prøv fx. istedet at tænke på når du åbner dit skab og kaster et blik ind i det:
Hvilket sæt, er det første du vælger at tage på, når alt dit tøj er rent?
Det er det eller de sæt du skal have på til dit fotoshoot.

Her er et par andre råd omkring tøjvalg, selvfølgelig afhængig af den type af billeder du vil have lavet:

  • Gå efter ensfarvet, “roligt” tøj. Det stjæler ikke opmærksomheden fra dit ansigt.
  • Undgå tøj, der strammer eller som er meget begrænsende for din bevægelser.
  • Tag helst en neutral underdel på. Det kan være mørke bukser eller nederdel hvis du er kvinde.
  • Hvis du skal have flere forskellige billeder, så tag 3-4 bluser eller skjorter med. Gerne med forskellige udskæring og farve.
  • Har du en blazer eller en lille jakke? Så skal du helt sikkert tage den med!
  • Det samme gælder hvis du normalt går med et lille tørklæde, så er det en god accessories at have med.
  •  En smuk halskæde, et armbånd der har en personlig betydning for dig, eller et par øreringe, der fremhæver din slanke hals.

Hvis du er i tvivl, så tag det med! Så er det noget vi kan kigge på sammen, og se hvordan det bliver på billederne, men ellers så tager vi alt det her i dialogen omkring hvilke billeder du gerne vil have lavet.

Makeup

Afhængig af type af billeder så skal du også overveje din brug af makeup.
Hvis du  gerne vil se naturlig ud, og måske du kun bruger mascara til hverdag, så er det jo det du går efter. Men sandheden er rigtig meget af din makeup forsvinder når man ser dig igennem et kamera.
Her er lidt tip til makeup. Så længe du holder dig til jordfarver og brune nuancer, vil du stadig ende ud med et naturligt og friskt look.

Jeg er ny og usikker på at få taget billeder, hvordan kommer jeg igang?

Om du er ny eller trænet er ikke afgørende, når du kontakter mig aftaler vi hvad, hvordan og hvilken type billeder du vil have.
Alle har en god side, og jeg skal nok hjælpe dig til et godt resultat. Du får grundig intro, og tips både før under og efter en fotosession..
Tip: se mine forslag til modellens forberedelse før en fotosession

Hvilken type billeder kan jeg få lavet?

Det er helt op til dig, om det er portræt, model, fashion eller noget helt andet du vil.

Hvad får du hos mig?

Altid forberedelse, tips og tricks både før under og efter et shoot.

Når jeg tager billeder tager jeg altid udgangspunkt i dine ønsker. Og respektere altid dine grænser 100%.
Så min første tanke er at du bruger lidt tid på sammen med mig at finde ud af hvad du synes er det fede billede.

Hos mig får du færdige billeder som fremhæver det bedste hos dig, men også gerne i en toning og stil som matcher location, tøj og dig.

Hvor bliver billederne lavet – i et studie eller location?

Foto på din måde – betyder, at jeg gerne kommer hjem til dig, eller finder en rigtig god location. Vi kan naturligvis også lave billeder i studie hvis du foretrækker dette.

Hvordan laver vi en aftale?

Jeg laver altid en skriftlig individuel aftale med dig, så vi er enige om hvad og hvordan billederne må bruges bagefter. Det er både din og min sikkerhed for at vi er enige. Kontakt mig gerne via kontaktformularen.

FAQ og betingelser?

Du kan finde flere informationer under FAQ og betingelser.

Jeg glæder mig til at være din fotograf.

Tommi Hallum
dinfotomand.dk